Тодор Колев получи почетния "ИКАР"

На бляскава церемония в Народния театър тази вечер ще бъдат раздадени театралните награди "ИКАР" на Съюза на артистистите в България.

Преди началото на церемонията по холивудски маниер номинираните пристигат с лъскави автомобили,  минават по червен килим и позират за фотографите и публиката. Току-що беше връчен ИКАР-ът за дебют на Павлин Димитров. Ясно е и за кого отива почетният "ИКАР". Той се връчва на големият български актьор Тодор Колев.

В категорията "Главна мъжка роля" се състезават Деян Донков за "Сирано дьо Бержерак", Мариус Куркински за моноспектакъла "Български разкази" и Пламен Манасиев от "Суматоха" в театър "София".

Статуетката за главна женска роля си оспорват Ангелина Славова от "Нордост" в Младежки театър, Ирини Жамбонас от "Канкун" на Малък градски театър и Ивана Папазова от "Есенна соната" на Пловдивския театър.

В компанията на номинираните за най-добър режисьор – Теди Москов и Александър Морфов е и младата Василена Радева.
 
Празникът тази вечер е двоен – честват се и 90 години от създаването на Съюза на артистите в България. Това се случва в далечната 1921 година, а наградите "ИКАР" се  връчват от 2002 г. насам.

Всички приходи от билети за церемонията по награждаването по традиция отиват в здравния фонд на Съюза на артистите, който помага нуждаещи се актьори