11 млн. лв. данъци и осигуровки дължат богаташите...

11 млн. лв. данъци и осигуровки дължат на хазната собственици на яхти и скъпи лимузини от София, съобщават от НАП.


Укритите задължения са установени от столичните инспектори на приходната агенция в резултат на приключилите наскоро 56 ревизии. Проверени са 22 собственици на яхти и 34 притежатели на луксозни коли, в това число и на бентлита.


В хода на ревизиите инспекторите попаднали на дружества, които не са отчели и лев приход от някаква дейност, а притежават луксозни яхти и коли. При други декларираните приходи изобщо не могли да покрият разхода за закупуването на яхта или скъп автомобил.


За да докажат, че извършват стопанска дейност, някои от проверяваните обяснявали, че яхтата се отдава под наем или че с нея се организират разходки на туристи.


В същото време декларираните пред НАП приходи били от порядъка на 100-200 лв. месечно. Едно от бентлитата се оказало собственост на неграмотен ром, който не могъл да обясни откъде и как тази кола се води на негово име.


Част от проверяваните се опитали да оправдаят средствата за скъпите покупки с безкрайни вериги заеми от приятели, живеещи в чужбина. Други пък ги "доказвали" със заеми от починали. В употреба влизали и пари, събрани от сватби, от печалби от "Еврофутбол" и др. /БГНЕС