"Топлофикация-София" ще инвестира в нов турбогенератор и ще приключи подмяната на старите абонатни станции с 1800 нови.

Столичният общински съвет отказа да подкрепи законодателните инициативи на "Топлофикация-София". Част от предложенията бяха абонатите на централно парно в цялата страна да бъдат задължени да плащат на 12 равни месечни вноски. И още - да се спира топлоподаването към сгради, където две трети от абонатите не плащат.

Сред акцентите - "Топлофикация-София"  ще инвестира в нов турбогенератор и ще приключи подмяната на старите абонатни станции с 1800 нови.

Вече не само в централата на "Ястребец", а в още четири клиентски центъра. За сметка на това чиновническият апарат ще бъде намален със 70 души.

По въпроса на "Календар", с който вече се ангажираха и от държавния енергиен регулатор - ако след изравнителните сметки Топфоликация ни дължи пари, ще ни издължава ли и лихвите.

Докато Топлофикация-София разиграва лотария с парични облекчения за редовните си платци, при забавяне над 2 години  за битовите абонати и над 6 месеца за фирмите, срещу тях ще започват съдебни процедури.

С новината, че вече има 7 процента увеличение на събираемостта, прогнозата за 2011-та е загубата на "Топлофикация София" да се стопи до 7 милиона лева. За по-натам имало вариант парното заедно с останалите комунални услуги в София да минат под управлението на общ холдинг.