Съдът смята, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление, както и да манипулира доказателства....

Председателят на Административния съд в Бургас Атанас Вълков остава в ареста. Той беше арестуван на 31 март  по обвинение за пране на пари и съставяне на документ с невярно съдържание. Решението да му бъде наложена мярка за неотклонение \"задържане под стража\" е на Софийският градски съд. 

Според магистратите има достатъчно доказателства да се направи извод, че Вълков е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът смята, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление, както и да манипулира доказателства.

Сагата започва през 2008-ма година, когато съдът признава, че имот в Несебър е собственост на дядото на подсъдимия Атанас Вълков. Според обвинението обаче дядото никога не е живял и притежавал имот там. Все пак  с решението на съда земята е реституирана на майка му Руска Вълкова и още няколко наследници. Година по-късно тя купува въпросния имот от останалите наследници за 15 хиляди лева и става единствен собственик. След което го обявява за продажба за над 2 милиона и 800 хиляди евро. В последствие става ясно, че никой от наследниците не знае нищо за въпросните сделки, въпреки, че подписите им фигурират в документите. Според обвинението, решаваща роля за сделките има именно обвиняемия съдия.

Прокуратурата обаче твърди, че защитен свидетел е заявил, че подсъдимия съдия Вълков е закупил пишещи машини, с които е написал документи за собственост на имота на дядо му. След което ги бил залял със зелен чай, за да изглеждат автентични. По тези обвинения адвокат Вълков беше задържан в четвъртък. Тогава беше решено делото да се гледа в Софийския градски съд, където се гледат дела на магистрати,  злоупотребили с власт. Според бившия военен министър Николай Свинаров, който е адвокат на обвиняемия, обаче, делото трябва да се върне в Бургаския съд, защото престъплението, за което е задържан съдията било изцяло от частен характер. Съдът обаче реши, че делото все пак трябва да продължи да се гледа в София.