Като говорим за биопродукти, трябва да имаме предвид, че това, което плащаме за тях, го плащаме и за природата, опазваме и нея, каза в \"На кафе\" Тенчо Христов...

Като говорим за биопродукти, трябва да имаме предвид по повод по-високата им цена, че това, което плащаме, го плащаме и за природата. Опазваме и нея. Това каза в \"На кафе\" Тенчо Христов, зооинженер.
По думите му екологичните животни се отглеждат на много по-голяма площ и това също става причина за по-високата цена на месото.


Доскоро биопроизводството се смяташе за нещо елементарно, но не е така, подчерта зооинженерът.


На входа на кланицата животното се идентифицира и върви с една рампа, много е важно да се проследи целият му път след това до момента, в който се пакетира и излезе за продажба, коментира Христов.


Той твърди, че един от най-големите проблеми е, че все още няма толкова много животни, за да се сертифицира една кланица.