Пътническият влак по направление Благоевград - София прегази жена. По данни на спешния екип на Бърза помощ - Благоевград влакът е преминал през гърдите на жената. Инцидентът стана три минути след тръгването на влака от гарата в Благоевград в 14.03 часа...

Пътническият влак по направление Благоевград - София прегази жена. По данни на спешния екип на Бърза помощ - Благоевград влакът е преминал през гърдите на жената. Инцидентът стана три минути след тръгването на влака от гарата в Благоевград в 14.03 в района ж.к. Грамада на изхода в Благоевград в посока София.


На мястото на инцидента линията прави плавен завой, така че машинистът е видял в последния момента жената на релсите. Тя е починала на място.


На мястото на инцидента пристигна полиция, която започна оглед. Едва след като приключат всички процесуално – следствени действия влакът ще потегли. Всички пътници са слезли от вагоните и са потърсили друг превоз. Жертвата е 51-годишната Снежана от село Ракитна, община Симитли. Тя живее на квартира в Благоевград, тъй като домът и в селото е срутен от свлачище.


Жената над 100 пъти е търсила лекарска помощ в Благоевградската болница с оплаквания, че не може да се храни и й е лошо. С оглед на състоянието й, дежурните лекари заявили, че тя има социален проблем, а не медицински. Те препоръчвали настаняване в социален дом, което така и не станало. Тя на няколко пъти е лежала в психоотделението в болницата на областния град, както и в други отделения, от които е изписвана винаги като клинично здрава.


Жената на няколко пъти заявявала на всеослушание, че иска да сложи край на живота си, лягайки пред влака или скачайки от моста над река Струма. Според очевидци тя е пресичала ж.п линията с още един човек, който е успял да избяга. /БГНЕС