\"Има глад на квалифицирани кадри в големите градове. В София изключително много се търсят хора в сферата на информационните технологии, както и хора, които владеят езици\"...

\"Има глад на квалифицирани кадри в големите градове. В София изключително много се търсят хора в сферата на информационните технологии, както и хора, които владеят езици\".

Това обясни в \"Здравей, България\" Светлозар Петров, управител на сайт за търсене и предлагане на работа. Той допълни, че напоследък има раздвижване в сферата на финансите.

\"Кризата не засегна особено IT сектора, имаше намаление в броя на новите работни места, но безработица на практика не се получи\", поясни Петров.

\"При някои хора има проблем с намирането на работа, въпреки че са квалифицирани. Това е свързано с липсата на умения за заетост – как да си намерят работа и да останат на нея, липса на комуникативност, умение за работа с хора\", каза още Светлозар Петров.

На въпрос кога може да познаем, че кризата си отива, той отговори, че когато започне голямото търсене на инженери. Петров успокои, че тенденциите са все по-хубави и все повече започват да търсят такива кадри.

\"Не е добре да се лъже в СВ-тата. Много често срещани са неграмотните автобиографии, а за да стигнеш до интервю, са нужни добре подготвени документи\", посъветва Светлозар Петров.