Решението беше взето след цял ден преговори в Министерството на финансите. По време на разговорите държавата е поела няколко ангажимента...

Превозвачите отмениха готвения голям национален протест на 26 април срещу цените на горивата. Решението беше взето след цял ден преговори в Министерството на финансите.


По време на разговорите държавата е поела няколко ангажимента. Един от тях е да се отложи начисляването на 5-процентния биокомпонент в дизеловото гориво. Ще се търсят също начин и система за директен внос на гориво в България след предварително заплащане на данъци и такси.


Друго искане на превозвачите е да се въведе ограничение в количеството гориво в  резервоарите на чужди камиони при  влизането им на територията на страната. Иска се и  възстановяване на ДДС на транспортни фирми, които да от Република Турция.


На срещата вчера са договорени и промени в тарифите, които се събират от Агенция \"Пътна инфраструктура\". Таксите ще се начисляват според екологичната категория. . Срещу тези обещания протестът засега се отлага.