Загиналите са младежи на възраст между 17 и 19 години, от които едно момиче и пет момчета. Още двама души са ранени.

Минути преди Възкресение пиян и неопитен шофьор прегази и уби на място шестима младежи на възраст между 17 и 19 години.


Четири момчета и две момичета изгубиха живота си, докато отивали на църква и се движели по един от тротоарите към храма.


Десет минути преди Възкресение шестимата младежи излизат от дома на едното момче и тръгват заедно към църквата, за да посрещнат Великден. Така и не стигат до храма.


23-годишен шофьор се движи с висока скорост по иначе разбитата и опасна улица \"Съединение\". Изгубва контрол над автомобила, той помита приятелите и заедно с тях се врязва в стълб. 4 момчета и 2 момичета загиват на място. Ранени са още двама, но без опасност за живота.


Шофьорът - Данаил Георгиев  е получил книжка само преди  3 месеца. Не е ясно защо във великденската нощ е настъпил прекалено силно педала на газта. Сигурно е, че е употребил алкохол. Пробата му показа 1,3 промила. От огледа става ясно, че на мястото на трагедията няма  спирачен път. В колата си Данаил е возел още двама души, които за щастие остават невредими.


Семействата на загиналите чакаха с часове пред моргата в Хасково.


Загиналите младежи се познавали от деца. Живеели в различни краища на страната, но винаги се събирали заедно на празници, в родния Симеоновград.


23-годишният шофьор е докаран в 6.15 часа тази сутрин в Университетската болница \"Свети Георги\" в Пловдив. Той е настанен в КАРИТ. В момента е на командно дишане, в кома. Дежурен лекар в КАРИТ-Пловдив заяви, че момчето е с много тежка черепно-мозъчна травма. Състоянието му е изключително тежко и има опасност за живота му.


В късния следобед лекарите са му направили контролен скенер на главата. Резултатите са показали, че засега не се налага оперативна намеса.


На този етап родителите на момчето се интересуват за състоянието му единствено по телефона.


Имената на загиналите деца вече са ясни. Това са Трифон Йорданов на 19 години от София, Красимир Марков на 18 г. от Стара Загора и четирите деца от Симеоноград - Яница Бойчева на 17 г.,Мелин Ваид на 17г., Евгени Грозев на 18 г. и Гошо Пенчев на 19 г.


Причините за трагедията са комплексни. Освен малкия опит зад волана, който е имал шофьорът, той е карал и с много висока скорост. Местните смятат, че има и друга причина за случилото се – лошият път, който е осеян с дупки.


Повече информация във видеото.