В града скърбят за шестимата младежи, които загинаха при нелеп инцидент във великденската нощ...

В Симеоновград днес е ден на  траур в памет шестте загинали деца. Припомняме ви, минути преди полунощ на Великден, пиян шофьор прегази компания от младежи, отиващи на църква. На място загинаха 4 момчета и 2 момичета, а двама бяха приети в болница с наранявания.   23-годишният шофьор е бил с 1.3 промила алкохол в кръвта и се е движил с несъобразена скорост. Пробата за наркотици е отрицателна.

Шофьорът - 23-годишният Данаил Георгиев  е получил книжка само преди  3 месеца. Не е ясно защо във великденската нощ е настъпил прекалено силно педала на газта. Сигурно е обаче, че е употребил алкохол. пробата му показа 1.3 промила. От огледа става ясно, че на мястото на трагедията няма спирачен път. В колата си Данаил е возел още двама души, които за щастие остават невредими.

Семействата на загиналите чакаха с часове пред моргата в Хасково.

Загиналите младежи се познавали от деца. Живеели в различни краища на страната, но винаги се събирали заедно на празници, в родния Симеоновград.

Днес предстои семействата на жертвите на погребат своите деца.

Двамата пострадали, които са настанени в харманлийската болница са без опасност за живота. Състоянието на момичето – Мария-Луиза, е по-тежко, докато момчето – Милен, се очаква да бъде изписано днес.

Вчера след инцидента бе арестуван братовчед на шофьора Данаил, който е предоставил автомобила, с който се е случила цялата трагедия. Шофьорът, причинил трагедията, е имал книжка едва от 3 месеца. При жестоката катастрофа той също пострада сериозно и е настанен в болница в Пловдив. Момчето е на командно дишане, в кома.

 

Според лекарите, той е с много тежка черепно-мозъчна травма и с фрактура на лявата подбедрица. Състоянието му е критично и е с опасност за живота, затова лекарите не искат да правят прогнози на този етап. По информация от болницата, роднините му се интересували от състоянието му само по телефона.