Лидерът на \"Атака\" се подразни на присъствието на охрана около държавния глава на литургията в храм-паметника \"Св. Александър Невски\" и двойния стандарт на църквата спрямо него и обикновените хора...

По време на литургията в събота вечерта в храм-паметника \"Св. Александър Невски\" лидерът на \"Атака\" Волен Сидеров влезе в пререкание с църквата.

 

Той се подразни на присъствието на охрана около държавния глава и двойния стандарт на църквата спрямо него и обикновените хора.

 

Според Сидеров Първанов е трябвало да бъде сред хората без охрана, особено в църквата.

 

\"Не виждам причина някой да го застрашава. Той не е направил нищо през двата си мандата, дори и недоволни от неговата дейност не може да има\", заяви лидерът на \"Атака\" в \"Здравей, България\".

 

\"Това не е проява на някаква непочтителност към църквата. Напротив, аз ги попитах с цялото си уважение дали служат на хората, или на държавния глава, който на всичкото отгоре е комунист и атеист\", допълни Волен Сидеров.

 

\"Въпросът е, че владиците се отдалечиха прекалено много от народа, не са разбирани от хората и не обясняват какво правят\", смята той.

 

Сидеров поясни, че хората около него в събота вечер са го окуражили, защото и тях ги подразнило поведението на църквата и президента.