Всички жертви са американци, съобщиха преди минути от алианса. Летецът е застрелял своите колеги със служебния си пистолет.

Афганистански пилот уби осем войници от НАТО на летището в Кабул. При инцидента, станал по време на скандал, е загинал и още един човек, служител на чуждестранна фирма. Всички жертви са американци, съобщиха преди минути от алианса. Летецът е застрелял своите колеги със служебния си пистолет.

По непотвърдена информация, нападателят се казва Гюл Ахмад и е роден в Кабул. Той е бил вербуван от талибаните и имал план да нападне чуждестранните си колеги.

Говорител на афганистанските военновъздушни сили заяви, че стрелбата е станала в една от стаите, в момент, когато в нея се провеждало събрание на пилоти. Част от летците се опитали да избягат от куршумите, а няколко дори скочили през прозорците.

Свидетели на инцидента разказват, че са чули вой на линейки, а след това видели голям брой тежковъоръжени военни да обграждат района.

Междувременно, версията, че афганистанският пилот е бил вербуван от талибаните се потвърди с писмо, изпратено от тях до агенция \"Асошейтед прес\".