Екшънът се е разиграл около 7 часа тази сутрин на разклона за село Церово и Велинград на магистрала \"Тракия\"...

Мащабна полицейска операция с преследване на крадени коли завърши със стрелба и убийство на автокрадец. Ранен е служител на реда.

Екшънът се е разиграл около 7 часа тази сутрин на разклона за село Церово и Велинград на магистрала \"Тракия\". Фаталният край идва след като полицаите тръгват по петите на двама мъже в крадени луксозни автомобили.

По първоначална  информация джипът, един от джиповете е шофиран от мъжа, който е прострелян. Другият автомобил е завършил преследването в напоителен канал. Шофьорът му е избягал.

Как се стига дотук?  Организирана група мъже крадат джип БМВ пред хотел във Велико Търново. С него пристигат в Пловдив, където открадват втория джип от същата марка и модел. Крадците на коли с двата джипа поемат посока София за да се отклонят към лозовите масиви край село Церово, посока Велинград. Целта им била да скрият временно крадените коли. Тук обаче попадат в засада на полицаите. Единият шофьор успява да избяга – този с колата в канала до село Виноградец. Побягнал е сред лозята в района и още не е намерен. Издирва се. Другият обаче преминава през загражденията на униформените и ранява полицай. Служителите откриват стрелба по гумите му, но улучват него. Краят е фатален. На местопроизшествията с двете крадени коли са извикани собствениците им.