За да представи първата книга \"Хора, години власт\", у нас пристигна неговият син – Сергей, който от дълги години живее в САЩ, където работи като университетски преподавател...

Мемоарите на Никита Хрушчов вече имат и своята българска премиера. Авторът е събрал в три тома времето, в което стъпва в Кремъл, годините на Втората световна война, както и развенчаването на Сталин.

 

За да представи първата книга \"Хора, години власт\", у нас пристигна неговият син – Сергей, който от дълги години живее в САЩ, където работи като университетски преподавател.

 

Никита Сергеевич Хрушчов – в Русия сталинистите го ненавиждат. Определят го като човекът, поставил началото на краха на съветската империя. 

 

Със сигурност той е най-премълчаваният руски политик. Неслучайно мемоарите му виждат бял свят в родината му едва през 1999 година.

 

Днес в Русия отчитат историческият факт, че Никита Хрушчов слага края на култа към личността на Сталин и връща свободата на близо 10 милиона репресирани съветски граждани.

 

Къде с усмивка, къде с болка, руснаците отчитат факта, че Хрушчов лансираше академик Сахаров като научен работник, изработил водородната бомба, докато Брежнев го превърна в дисидент. Иначе Сергей пази много от мъдростите, родени от баща му и се надява да може да ги разкаже на повече руснаци.