Докато полицията в цяла България издирва 42-годишния Живко Методиев от Ихтиман, защото ограбил 350 лева от търновска магазинерка, мошеникът удари и в Свищов...

Продавачи в Свищов се оплакват от измамник с тъмносин анцуг. Докато полицията в цяла България  издирва 42-годишния Живко Методиев от Ихтиман, защото ограбил 350 лева от търновска магазинерка, мошеникът удари и в Свищов.


По схемата \"пари за стока\" той успял да измъкне общо 730 лв. от два търговски обекта.


Анелия Филипова продава хляб в местната хлебопекарна от 5 години. Разказва, че преди няколко дни  непознат човек на възраст около 45 г. влиза в магазина и се представя за доставчик на брашно. Убеждава я, че управителят поръчал 15 стека брашно и тя трябва да му го плати.


Двайсет минути по-късно мнимият доставчик се отбил и в магазин за обувки. По същата схема той измъкнал още 280 лв., без да остави нито чифт.


От областната дирекция на МВР във Велико Търново ни съобщиха, че крадецът Живко Методиев е обрал още два магазина – във Велико Търново и Горна Оряховица. Мошеникът все още не е задържан. От полицията молят, който разпознае човека, да сигнализира веднага на телефон 166 или в най-близкото управление на МВР. Анонимността му е гарантирана.