По първоначални данни шофьорът, управляващ тежкотоварния автомобил, е навлязъл в село Логодаж с превишена скорост. На един от острите завои в населеното място, водачът губи контрол и се преобръща.

20-тонна цистерна, превозваща пропан-бутан, се преобърна в благоевградското село Логодаж, на международния път за Македония.  Изтекло е гориво, но за щастие не е имало експлозия и жертви.

Цистерната с пропан-бутан е пътувала за Македония. По първоначални данни шофьорът, управляващ тежкотоварния автомобил, е навлязъл в село Логодаж с превишена скорост. На един от острите завои в населеното място, водачът губи контрол и се преобръща. 

Единствено щастливата случайност е спасила село Логодаж от експлозия и жертви, тъй като преди да се преобърне цистерната е минала на сантиметри от електрически стълб.

Жителите на селото коментират, че пътуващите от и за Македония тежкотоварни автомобили не спазват правилата за движение и такива инциденти не се случват за първи път. 

Служители на „Пожарна безопасност и защита на населението\" веднага са спрели изтичането на пропан-бутан. На мястото на инцидента е изсипано и голямо количество пясък. Движението по международния път остана затруднено през целия ден.