В опитите си да отърве своя домашен любимец от захапката на освирепялото куче Тереза получава наранявания по ръцете. Кучето й обаче е в много тежко състояние...

67-годишна столичанка беше нападната от куче вчера сутринта. Случката се разиграла пред погледа на стопанина на кучето, който останал безучастен.

 

За щастие жената се е отървала с леки наранявания, но нейният домашен любимец е в тежко състояние. Това е поредният случай на нападение от домашно куче.

 

Във вторник сутрин Тереза Танкова извежда кучето си на разходка в близка до дома и градинка. Именно там жената става поредната жертва на агресивно домашно куче.

 

В опитите си да отърве своя домашен любимец от захапката на освирепялото куче Тереза получава наранявания по ръцете. Кучето й обаче е в много тежко състояние.

 

Целия този екшън се е разиграл пред погледа на собственика на кучето нападател. За съжаление той е останал безучастен и по думите на Тереза е дошъл едва когато тя е била съборена на земята

 

Тереза е категорична, че трябва да има строги санкции за подобни собственици на кучета. По нейни думи кучето е опасно и не може да се разхожда без нужните каишка и намордник.

 

От организация \"Четири лапи\" бяха категорични, че в подобни ситуации вината е изцяло на собствениците на кучетата. В началото на юли се очаква да влезе в сила нова наредба в Наказателния кодекс, чрез която да се налагат строги санкции на собствениците при подобни инциденти. От организацията съветват хората при подобни инциденти да не забравят да търсят правата си.

 


Вижте коментара на Лорита Радева, председател на Комисията по екология в Столичния общински съвет, във видеото.