За поколения телевизионни зрители обаче Влади Люцканов е легендарният Бате Влади от \"Измислици-премислици\". Поредицата \"Умно село\", която създава заедно със съпругата си, е една от най-забавните и нетрадиционните в българския ефир...

Той е актьор, режисьор, продуцент и директор, а животът му е театър. За поколения телевизионни зрители обаче Влади Люцканов е легендарният Бате Влади от \"Измислици-премислици\".

 

Поредицата \"Умно село\", която създава заедно със съпругата си, е една от най-забавните и нетрадиционните в българския ефир. Влади Люцканов оставя зад себе си и редица незабравими роли и спектакли като режисьор.

 

Той е израснал в семейство на интелектуалци. Родът му поколения назад е свързан с театъра. Това е и причината да поеме по пътя на киното и театъра.

 

Влади Люцканов е бил свидетел на несправедливите уволнения на баща му и спирането на неговите постановки. Въпреки това е научил от него да не се предава пред подобни изпитания.

 

В личен план се гордее с дълъг семеен живот и две деца. Синът му Николай е завършил образованието си в САЩ. Именно там открива съпругата си и там продължава да се развива професионално.

 

За дъщеря си Мила казва, че не одобрява решението й да прекъсне следването си по културология и да се насочи към актьорското майсторство.

 

За себе си казва, че е бил строг баща и признава, че има грехове към сина си, защото го е \"пердашил\".

 

Влади Люцканов е щастливо женен от около 30 години за журналистката Антоанета Бачурова. Първата им среща не протекла много добре, защото бъдещата му съпруга искала да се отърве от него, като му казала куп щуротии, правейки се, че му гледа на кафе.

 

Актьорът казва, че косенето на трева е една от любимите му дейности. Ще успее ли да окоси тази пред студиото на \"На кафе\" - разберете във видеото.