Детски игри, театър и танци...тази събота!

Липсва ли ви понякога детството, изпълнено с безгрижие и непрестанни игри от сутрин до вечер? Тази събота може да си припомните това усещане поне за няколко часа.

Предлагам ви да се съберете и да поиграете на кър при слона в Борисовата градина. Облечете се леко и удобно и бъдете на уреченото място в 11 часа. Когато се изморите, със сигурност може да се отдадете на заслужена почивка в парка и да се порадвате на хубавото време...може би дори и в компанията на нови приятели :) Организатори на събитието са младежите от сайта Kvo.bg.

Ако сте рабобъдни, в 10 часа, недалеч от Борисовата градина, стартира 24-часовият нон-стоп театрален маратон, организиран от театър-лаборатория \"Алма Алтер\", който се провежда всяка година. Тъй като това е едно не дотам леко предизвикателство, на което не всеки е способен, ще бъдат подбрани 100 души с оглед на тяхната психическа и физическа издръжливост.

Ако искате от пасивна публика да се превърнете активен участник, както и да бъдете част от един социален експеримент, все още може да се регистрирате на телефон 0886038033, като ще ви бъдат дадени подробни инструкции. Регистрацията е задължителна, но все пак, ако много искате да участвате, може да настоявате и на място. Може и късметът да ви се усмихне, все пак е събота!

Адресът на театралната лаборатория е бул. \"Цар Освободител\" 15, непосредствено до входа на Софийски университет.

В случай, че 24 часа, посветени единствено и само на театър, ви се струват някак си в повече, следващото предложение може да ви се стори по-подходящо и интересно...

Какво ли е да си на 17 години, все още ученик, а първата ти театрална пиеса да е факт?

 

Възпитаникът на френската езикова гимназия – Стефан Прохоров е наясно с това усещане. Той извърши една театрална революция - превърна се в първия непълнолетен драматург, поставил пиеса. \"Правилата на играта\" спечели конкурсът на Младежки театър \"Николай Бинев\" и вече от близо месец се радва на интереса на зрителите в столичния театър.

Абсурдната комедия \"Правилата на играта\" е дебют за режисьора Димитър Стефанов, а главните действащи лица са актьорите Елена Атанасова, Елена Бърдарска, Богдан Казанджиев и Димитър Живков. За спектакъла е написана специална авторска музика, която само по себе си е като хитов саундтрак на филм. Нейн автор е актьорът и композитор Мартин Каров.

Какви са правилата на играта в нашия свят може да разберете на 28-ми май в 19 ч. на камерната сцена на Младежки театър.

\"We Don`t Dance, We Boogie!\" – в случай, че тази фраза звучи някак близко до вас – мястото е Sofia Live Club, а поводът DJ и продуцентът Onur Engin. Бъдете готови за фънк, диско, джаз и соул!