Наградата за най-добра актриса беше присъдена на Кирстен Дънст, а французинът Жан Дюжарден получи приза за най-бодър актьор...

\"Златната палма\" - голямата награда на  кинофестивала в Кан - беше присъдена на филма \"Дървото на живота\" на американския режисьор Терънс Малик. Наградата за най-добра актриса беше присъдена на  Кирстен Дънст, а французинът Жан Дюжарден получи приза за най-бодър актьор.   


Церемонията по връчването на наградите на кинофестивала в кан започна с бурни фаплодисменти за председателя на журито робърт де ниро.


Вместо Терънс Талик \"Златната палма\" беше връчена на един от продуцентите на филма. Режисьорът е известен със своята стеснителност. Филмът му \"Дървото на живота\" е епична семейна драма, в която участват холивудските звезди - Брад Пит и Шон Пен.


Кирстън Дънст беше отличена за своето учмастие във филма \"Меланхолия\" на Ларс Фон Триер. Нейният френски колега Жан Дюжарден беше определен за най-добър актьор за своето участие в \"Артистът\", римейк на ням чернобял филм от 20-те години.