Страховитата вълна от вихрушки торнадо, стоварила се върху американския щат Оклахома, остави след себе си много жертви и разрушения. Но сред развалините и разбитите човешки съдби се появиха и редица истории за спасение, радост и късмет...

Страховитата вълна от вихрушки торнадо, стоварила се върху американския щат Оклахома, остави след себе си много жертви и разрушения. Но сред развалините и разбитите човешки съдби се появиха и редица истории за спасение, радост и късмет. 


Франк Ууд записва приближаващата буря, докато семейството му се подготвя за влизане в специално изграденото убежище. Той и децата му се заключват в стая за сигурност, но не успяват да приберат навреме семейното куче – боксер на име Рокси.


Няколко мига по-късно торнадото удря. Преди бурята къщата на семейство Ууд е 3-етажна солидна сграда. След бедствието картината е стряскащо различна. Камионът на Франк е отнесен в канавка на близо 300 метра от къщата.


Надеждата обаче се връща ден по-късно. Работник на петролна сонда, на 3.5 километра от дома на Ууд, намери боксер и съобщава на съответните служби. Новината стига до семейството и това, за което се надяват се оказва факт – Рокси е намерена жива и здрава, със съвсем леки наранявания.


Малката Пейсли вече е щастлива. Тя и семейството й може и да нямат дом, но всички са заедно. И Рокси е с тях.