Той се разпада морално пред очите на хората и ние ще станем като тях...

Темата за цената на независимите депутати и за това къде отиват парите от субсидиите им продължава да вълнува народните представители.

 

\"Днес в парламента ще направим изявление, с което ще обявим две инициативи. Едната е Сметната палата да провери законосъобразно ли е отпускането на тези публични средства на политическите партии, към които депутатите са обявили принадлежност, ако те са извън коалицията, спечелила гласовете, както и да провери как тези допълнително получени средства се харчат\", заяви в \"Здравей, България\" съпредседателят на \"Синята коалиция\" Иван Костов.

 

\"Подозираме, че по пряк или непряк начин тези пари с опосредстващи фирми се връщат обратно в народните представители\", допълни Костов.

 

Той информира, че ще направи предложение за създаване на извънредна парламентарна комисия, която да отстрани подозрение за корумпирано мнозинство.

 

\"Ако подозрението излезе вярно, то тогава наистина ще се окаже, че мнозинството се крепи на корупционна схема и тогава няма защо да се питаме защо в страната ни има корупция\", на мнение е Иван Костов.

 

\"Народните представители трябва да покажат, че могат да се справят с този проблем иначе цялото народно представителство ще заприлича на Висшия съдебен съвет, който се разпада морално пред очите на хората. Ние ще станем като тях\", каза още тъмносиният лидер.

 

\"Основният въпрос касае депутатите – тяхната мотивация, аргументите им да гласуват, тяхната идеологическа ориентираност и поглед върху проблемите в НС, както и решенията, които се взимат. Решаващият въпрос е дали волята им е свободна, а след това са парите\", поясни Иван Костов.