Заради ниските цени на имотите сега моментът не е подходящ за продажби...

Цените за наем на жилища продължават да вървят надолу. Причината - много от апартаментите бяха закупени с инвестиционна цел.

 

Заради ниските цени на имотите сега моментът не е подходящ за продажби. Ето защо предлагането на жилища под наем е огромно.

 

Свръх предлагеното на апартаменти засили цените им надолу. Интересът към наемането на квартири също остава голям въпреки затруднената икономическа обстановка. 

 

Екип на \"Календар\" посети апартамент, който също скоро ще бъде нает. Поинтересувахме се какви са основните критерии за формиране на цената.

 

Най-засилен интерес продължава да има към двустайните апартаменти. Наемът за тях е около 250 евро. За тристаен ще платим средно 300, а ако ни интересува четиристайно жилище пък, наемът ще е 400 евро.

 

Колкото по-скъпо е обзаведен имота, токова и наемът ще е по-висок. Най-желаните жилища остават тези в центъра на София. Когато подписваме договор трябва все пак да внимаваме условията на наемодателя.

 

Ако не ни устройва предлаганият наем, винаги можем да преговаряме със собственика. Всички наемодатели са готови да свалят от цената, обясняват брокери. В ситуация на голямо предлагане обаче наемателят е в силна позиция, защото десетки апартаменти стоят празни и очакват своите обитатели.