Около 110 от незаконните постройки са по крайбрежието на язовир Искър...

Има частни имоти на брега на яз. Искър, който е публично-държавна собственост. След проведена проверка, обаче се установило, че на почти всички язовири има приватизирани и възстановени земеделски земи, които попадат по една или друга причина в заливаемата зона.

 

Каква е причината за това, Милка Гечева не можа да отговори, тъй като ДНСК няма отношение към споровете за собственост, възстановяването на земеделски земи и документите за собственост.

 

В заливаемата зона не би трябвало да се строи, но въпреки това в момента се строи. Това, което е било направено то страна на ДНСК, е било мащабна проверка, която започнала в края на миналата година и завършила в началото на настоящата година, като в прилежащите територии на по-значимите язовири са били проверени около 1500 строежа. 110 Това разказа за зрителите на \"Здравей, България\" инж. Милка Гечева – директор на ДНСК. От тези строежи, около 750 са се оказали незаконни, добави още тя.

 

Около 110 от незаконните постройки са по крайбрежието на язовир Искър.

 

За почти всички незаконни постройки вече са издадени заповеди за премахване, независимо от това дали са големи къщи на богати хора или не, гарантира директорът на ДНСК.

 

Въпреки това, от годините след 2003-та година, незаконното строителство е намаляло значително.

 

Както заяви още директорът на ДНСК – Милка Гечева, разберете във видеото.