Това призна Красимир Стефанов в сутрешния блок на Нова телевизия \"Здравей, България\"...

 

Лили Иванова има проблем с декларирането на данъците си. За първи път шефът на националната агенция по приходи Красимир Стефанов официално призна това в сутрешния блок на Нова телевизия \"Здравей, България\".

 

Заради данъчната тайна Стефанов не уточни размера на хонорарите, за които примата на българската естрада не е плащала налози. Лили Иванова отказа коментар.

 

За момента ревизията на хонорарите на Лили Иванова е спряна. Чрез международен обмен обаче данъчните проверяват колко пари получава  певицата от участия в чужбина.

 

Намерението на певицата, което няколко издания публикуваха неотдавна,  да се срещне с премиера, заради отказа на правителството да й отпусне пенсия за заслуги, шефът на данъчните коментира така: „Според мен това е малко нахално. В друга държава, особено такива значими личности като ги хванат, че укриват данъци мястото им е на друго място\", зави Стефанов.

 

В 3 заведения контролните органи установиха, че само 100 хиляди от общо  360, са декларирани и обложени с данъци. Както вече Ви съобщихме след проверка на Агенцията по приходи стана ясно, че фолк-изпълнителите са укрили 1 млн. лв от хонорари за последните 5 години.  Фолк-изпълнителите, чиито имена фигурират в черното счетоводство, ще бъдат викани на разпит по започналото дело за укриване на данъци в особено големи размери.