От полицията в Благоевград и днес отказаха всякаква информация...

Остава забулена мистерията около 34-годишния Кадир Мехмед, който преди два дни беше предаден от гръцките на българските гранични власти буквално полужив.


Към момента мъжът е приет за лечение в благоевградската болница заради драстична загуба на тегло. Причината за състоянието му обаче остава неизвестна.   


Според лекарите състоянието на Кадир остава нестабилно. На този етап мъжът се храни само чрез системи. Не е ясно дали и доколко ще се възстанови, както не е ясна и причината за продължителното му гладуване в Гърция.


От полицията в Благоевград и днес отказаха всякаква информация под предлог, че по случая вече се е произнесло българското консулство в Гърция.


Според изнесената информация оттам Кадир Мехмед не е държан в плен, каквато е една от версиите за състоянието му, а е пострадал при катастрофа, след което дори е лекуван в гръцка болница. Лекарите в Благоевград обаче са на друго мнение.


От изследванията на Кадир, направени му тук, излиза че той е напълно здрав. Следи от сериозни травми по тялото също няма с изключение на белези, които не изключват насилие.