Свидетелски показания и куп грешки отвеждат полицията до стрелците...

Българин и чужденец са стреляли по великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов  в прохода Хаинбоаз миналата седмица, съобщиха от полицията в старата столица.

Двамата са задържани вчера при опит да напуснат страната и вече им е наложена 72-часова мярка задържане под стража.

Полицията работи и с още двама души, за които се предполага, че са участвали в организирането на престрелката.

Свидетелски показания и куп грешки отвеждат полицията до стрелците. Единият от Гватемала – задържан за грабежи в Европа. Другият от Габрово – с условни и ефективни присъди у нас също за грабежи. Планирали да избягат в Португалия.

Установено е, че стрелците извършват покушението с откраднат месец по-рано автомобил. След като го опожаряват, стават участници в катастрофа с друга кола.

Днес полицаите намериха и захвърленото оръжие от престъпниците – автомат \"Калашников\". Тепърва предстоят експертизи, които да свържат намереното оръжие с престъплението.

Сред основанията за задържане на двамата е и грабеж. От прокуратурата не посочиха сума, но уточниха, че размерът надхвърля 14 работни заплати.

Няма данни да става въпрос за организирана престъпна група. Уточнява се обаче дали извършителите са работили сами. Проверява се и съпричастността на близките им.