Разговор с кандидата на левицата Ивайло Калфин.

Ивайло Калфин заяви, че резултатите на проучвания, проведени от щаба на БСП, са, че е почти наравно с неизвестния кандидат на ГЕРБ.

 

Знаете, че преди всички избори, започна война на социологически агенции, които пускат най-странни резултати. Ако вземете три резултата на социологически агенции, няма да съвпаднат по никакъв начин. Това заяви кандидатът за президент на левицата.

 

Той заключи, че не е актуален въпросът с неговото присъствие и лоялност към БСП и допълни, че неговият основен конкурент не е Меглена Кунева, а представителят на ГЕРБ.

 

На въпроса дали се задава нова криза, Ивайло Калфин заяви, че има опасност от нова криза в Европа. Проблемът е свързан с това, до колко европейските страни ще намерят политическата воля да поемат целия дълг на страните, които са в затруднение. Като антикризисни мерки, ако бъде избран за държавен глава, Ивайло Калфин би предложил доходите да се размразят. Като друг важен антикризисен фактор той посочи, че държавата трябва да бъде изряден и редовен платец към бизнеса. Също така, според него, държавата трябва да започне на провежда по-смислена и целенасочена политика.

 

Какво заяви още Ивайло Калфин в лятното студио на \"Здравей, България\" – вижте във видеото.