От 20 години по улица \"Извор\" не минава боклукчийска кола...

Около 100 къщи във вилната зона на  столичния квартал \"Симеоново\" разчитат на един контейнер за боклук. Собствениците им живеят в тях целогодишно и плащат такса смет. За помощ се обърнаха към \"Календар\".

От 20 години по улица \"Извор\" не минава боклукчийска кола. Минава по пряката, но и там не спира, защото няма кофи. От Столична община обясниха, че не са наслагани,  защото улиците попадат извън границите на организирано сметосъбиране. Освен това,  от 2 месеца на ъгъла на \"Извор\" и 75-та вече има един контейнер. Вдигат го във вторник и петък.

Хората в квартала са принудени да си поръчват за тяхна сметка контейнери. Вдигането на един такъв пълен контейнер им струва по 70 лева.

От общината отговориха, че на \"Извор\" плащали редуцирана такса смет - от нея сметоизвозването било извадено. Тоест тези 192 лева са за поддръжката на улицата и за такса \"депо\" - за боклуците, събрани от земята.

Миналата година Румен Манолов от джоба си платил 1700 лева за почистването на дере. Жителите на \"Извор\" ринат снега си сами. Ако ще плащат за миене - по-напред питат докога ще газят в отходни води.

Подробна информация по темата може да намерите във видеото.