Въпреки че беше удължен изборния ден, много хора не успяха да гласуват.

Въпреки че беше удължен изборния ден, много хора не успяха да гласуват. Няколко хасковски села се вдигнаха на бунт заради затварянето на секциите.  Най-сериозна беше ситуацията в село Динево, където за малко не се стигна до сблъсъци с полицията.

След като в 21 часа гласуването в село Динево бе прекратено, извън секцията останаха над 100 души, които не бяха дали вота си. По-рано през деня изборният процес в селото бе прекратен за близо 3 часа заради грешно отпечатана бюлетина.

Заради невъзможността да гласуват, хората решиха да блокират единствения достъп до селото и да не допуснат изборните книжа да заминат за общинската избирателна комисия. На мястото пристигнаха десетки служители на реда.

След кратък разговор хората разбраха, че няма вариант да гласуват, нито пък да бъде отменен вотът. Те обаче са категорични, че избраният кмет няма да бъде признат от тях за управник.

Кандидатите за кметове в селото решиха да подадат жалба и искане за касиране на вота. Подобна бе ситуацията и в близкото село Узунджово, където също над 100 души не успяха да дадат своя глас.

От общинската избирателна комисия в Хасково обясниха, че по закон няма вариант гласуването да продължи след определения час. Ако съдът определи касиране на вот, нов ще има най-рано след месеци.