Във Варна също имаше проблеми с изборните книжа...

Изборите 2 в 1 създадоха проблеми в цялата страна. На много места общинските избирателни комисии продължават и в този час за броят гласовете. Повече за създадения хаос, от кореспондентите ни.

За разлика от всички предишни избори, този път приемането на протоколите в Хасково не приключи в тъмните часове, а продължава и в момента

13 часа след края на изборния ден все още десетки членове на секционни комисии чакат, за да предадат протоколите си от вота. Основна причина за забавянето са грешки в протоколите на секционните комисии. Част от хората обвиняват закона за неуредиците.

Във Варна също имаше проблеми с изборните книжа. 

\"Този кошмар, това безхаберие, тази неподготвеност и объркващи документи никога не е имало. Толкова тежки избори никога не сме имали\", на мнение е Виолета Харизанова.

По данни на Общинската избирателна комисия – Варна, са постъпили 50 жалби за нарушения, има хиляди недействителни гласове, регистрирани са и бюлетини с липсващи печати.

Много от членовете на секционните избирателни комисии нощуваха пред Общинската избирателна комисия в очакване да предадат своите протоколи.

Прогнозите са, че голяма част от членовете на секционни избирателни комисии ще се откажат да работят на балотажа следващата неделя.

Подробностите вижте във видеото.