Група млади хора направиха символична акция с цел да купят нов автомобил на митрополита.

Варненският митрополит Кирил се сдоби преди няколко седмици с чисто нов \"Линкълн\". Автомобилът е бил дарен на църквата. По думите на отеца, това е единственият такъв \"Линкълн\" в България, а света такъв кара американският президент Барак Обама. След скандала митрополитът остана без автомобила си, което пък предизвика група млади хора да направят символична акция с цел да му купят нов автомобил.

 

Това е  начин на изразяване на протест срещу наглите демонстрации на част от висше нашето духовенство, които се правят по време на пости. Това заяви Искрен Станев от сайта buditeli.net за \"Здравей, България\". Той поясни, че екипът на сайта са православни християни и точно това ги е подтикнало да направят тази акция, тъй като според тях, зад духовенството стоят хора, които се борят за убиване на вярата на българите в църквата.

 

\"Няма лошо митрополитът и останалите духовници да имат коли, но все пак в условията на зверска криза, безработица и бедност те трябва да се съобразяват и да карат коли, които кара средностатистическия българин\", допълни Искрен Станев.

 

Какво още заяви Искрен Станев и какво според него трябва да направи митрополит Кирил - вижте във видеото.