Има ли скрити интереси зад палежите на коли в София?

През последните седмици само в София са запалени около 60 автомобила. Според Атанас Атанасов - бивш директор на Национална служба \"Сигурност\", това, което подпалвачите казват е, че държавата на пожарникаря гори.

Той допълни, че това на символно ниво е много силно и се обоснова по следния начин: \"Беше наложен образът на човека от МВР, на Борисов, който в миналото е бил успешен пожарникар. Сега в ръцете на този човек е кормилото на държавата, а тя гори отдолу\".

Според Атанас Атанасов, палежите на коли могат да се тълкуват като протест срещу властта. Той не изключи и версията среди от организираната престъпност, които по един или друг начин са били засегнати от властта, да извършват палежите.

Бившият директор на Национална служба \"Сигурност\" обясни, че подобен вид престъпления се разкриват изключително трудно, тъй като огънят унищожава средите. Освен това по негови думи, съществува сериозна демотивация в средите на ДАНС и МВР поради орязване на социални придобивки и неизпълнени предизборни обещания и това също забавя работата.

Способна ли е властта да спре палежите според бившия директор на Национална служба \"Сигурност\" и какво заяви той по темата в \"Здравей, България\" – вижте във видеото.