Движим се с два месеца напред, ще пуснем метрото по-рано...

\"Много умолявам хората, които могат да отложат с два дни пътуването си, да го направят, да си останат вкъщи или да ползват влак, тъй като бурята в Северна България е страховита\".

 

Този призив направи от ефира на \"Здравей, България\" премиерът Бойко Борисов. Той информира още, че тъй като Румъния и обявила код червено, се е наложили да бъде спряно движението на ТИР-ове към северната ни съседка.

 

\"Създали сме максимално добра организация. Правим всичко възможно магистралите да бъдат почистени, те са проходими. В Северна България обаче, където ветровете са много силни и навиванията са големи, положението е тежко и сме пратили машините да работят там\", каза още премиерът.

 

Той не пожела да коментира изказването на Атанас Атанасов, че делото \"Октопод\" е саморазправа между бившите партньори Бойко Борисов и Алексей Петров. Борисов обаче пожела да коментира столичното метро.

 

\"Движим се с два месеца напред. Именно затова ще използвам ефира да кажа, че вече са сложени всички линии и контактните мрежи. Месец май ще пуснем трасето от \"Младост\" до Цариградско шосе, а на 1 август и цялото трасе на метрото\", коментира министър-председателят.

 

\"Представителят на Еврокомисията, който преди години се вайкаше, че България нито ще може да усвои парите, нито ще може да управлява проекти, вчера каза, че това е най-добрият проект, който е виждал в кариерата се. Изключително впечатлен е от евтината цена на метрото и качество, което е постигнато\", похвали се още Борисов.

 

\"Това ме интересува много повече и никой не може да ме отклони от този дневен ред. Вотовете на доверие са нещо, което хората забравят, но магистралите, естакадите, детските градини ще остане десетилетия напред\", завърши премиерът.