Тежки криминални случаи от изминалия 14 февруари в резултат на прекомерна употреба на алкохол...

Масово сбиване между враждуващи групи завърши трагично, съобщиха от МВР. Около 23 часа на 14 февруари, избухнал скандал между две враждуващи групи от правешкото село Джурово. Участниците в инцидента пили през целия ден и късно вечерта се спречкали.

 

Под влияние на алкохола скандалът бързо прераснал в масов бой. 33-годишен мъж от едната компания е удрян с твърд предмет и ранен смъртоносно с нож. По първоначални данни смъртта му е настъпила вследствие на остра кръвозагуба. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

 

Сериозно пострадал е и 43-годишният брат на загиналия. Мъжът е транспортиран в лечебно заведение със сериозни травми от нанесения му побой. 10 души са задържани за изясняване на случая.

 

Разследващите полицаи работят по няколко версии. По първоначална информация стара вражда между двете групи, в комбинация с употребения алкохол, са в основата на кървавата драма. В момента криминалистите провеждат разпити на очевидците на инцидента с цел установяване на извършителите, както и за изясняване на съпричастността на задържаните към престъплението. Разследването се извършва под наблюдението на прокурор от Софийска окръжна прокуратура.

 

И още един криминален случай от 14 февруари, при който възрастна жена е била пребита в село Златитрап от 54-годишния си внук. Пострадалата жена е настанена в болница в Пловдив с опасност за живота.

 

Внукът е задържан за 24 часа. По първоначални данни той набил баба си в пияно състояние. Причините за случилото се са в процес на изясняване.