\"Артистът\", \"Дама, поп, асо, шпионин\", \"Маската на властта\", \"Шпионски свалки\" и \"Корпус за бързо реагиране\" са сред акцентите..

\"Артистът\" представя една история, разказана със средствата на нямото кино. Филмът е един от фаворитите тази седмица и с цели 10 номинации за \"Оскар\", 12 номинации \"БАФТА\", както и 3 награди \"Златен глобус\", включително и за най-добър филм. Според кинокритика Деян Статулов, предимствата на филма обаче са малко преувеличени.

 

Следващият филм \"Дама, поп, асо, шпионин\" има 3 номинации за \"Оскар\" и според Деян Статулов е направен изключително добре и неслучайно е взел наградата за \"Най-добър британски филм на годината\".

 

Филмът \"Маската на властта\", проследява предизборната кампания на един губернатор, в ролята Джордж Клуни. Кинокритикът обаче не е сигурен доколко филмът ще бъде интересен на българският зрител.

 

\"Шпионски свалки\" е непретенциозен и се цели в тийнейджърската аудитория. \"Призрачен ездач 2\" е филм, създаден по комикс. Деян Статулов обаче го определи като \"едно голямо недоразумение\", независимо от участието на Никълъс Кейдж.

 

Последната кинопремиера тази седмица е новият български филм \"Корпус за бързо реагиране\".

 

Още за  премиерите тази седмица – във видеото.