Той предупреди, че хората, които не върнат бонусите, ще бъдат сменени.

Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание. Той предупреди, че хората, които не върнат бонусите, ще бъдат сменени.

Припомняме ви, че темата с раздадените бонуси предизвика скандали в публичното пространство. Уволнената директорка на Агенцията по вписванията - Виолета Николова, обясни, че е взела 73 000 лева бонуси през миналата година, като 48 000 от тях си е подписала сама. Според нея наградата е заради денонощната й работа в агенцията. В същото време една от причините за отстраняването й са незадоволителни резултати.

По-рано, екс шефката на НЗОК - Нели Нешева подаде оставка, след като беше обвинена от депутата от СДС Димо Гяуров, че през 2011 г. е получила 30 000 лв. допълнително възнаграждение. Самата Нешева призна, че е получила 12 500 лева, които вече дари на Сдружение \"Деца и юноши\".

Впоследствие започна истинска словесна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил.

Вчера, 29 февруари, ГЕРБ изнесе данни на базата на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като \"опашати лъжи\" и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.