Контролът в общежитията не е на нужното ниво, според Мариета Иванова...

Повдигнато е обвинение на задържания съквартирант на убития студент Марио Данчев - Илко Радев, за извършване на убийство. Той остава в ареста за 72 часа. Това информира за \"Здравей, България\" Мариета Иванова, началник група \"Престъпления срещу личността\" в 7-мо РУП в МВР.

 

\"Проблемът в Студентски град е прекомерната употреба на алкохол, многото заведения, както и заниженият контрол в общежитията\", на мнение е Иванова.

 

На въпрос, ако момчетата не са били употребили алкохол дали е щяло да се стигне до подобен инцидент, тя е на мнение, че това не би станало.

 

\"Взети са проби за алкохол и упойващи вещества, като предстои резултатите да станат ясни\", обясни още Мариета Иванова.

 

По думите й, както самият Илко Радев, така и останалите замесени в инцидента, са се опитали да окажат помощ на Марио и са подали сигнал на телефон 112.

 

\"След убийството на Стоян Балтов преди 3 години контролът на общежитията се засили. Изградиха се системи за видеонаблюдения в повечето общежития и заведения. Въпреки това контролът не е на нужното ниво. Според нас трябва да има строг пропускателен режим и да се знае кой влиза и излиза в общежитията\", заяви Мариета Иванова.