Студенти обвиняват университетите и властта за стигането до подобни инциденти...

Преди три години студенти се вдигнаха на протест заради убийството на Стоян Балтов. Към тях бяха поети ангажименти как Студентски град да се превърне от място на непрестанни купони в място за учене. Младежите обаче твърдят, че нищо от това не се е случило.

 

\"Първият виновник за това са университетите, а вторият – властта. Университетите са виновни за това, че на цялата тяхна територия са построени всички тези заведения. Те продължават да разрешават това. Властта носи отговорността, защото вече три години не прави нищо\", коментира в \"Здравей, България\" Кирил Георев от Съюза на младите и студентите.

 

Според Адриана Иванова от СРОКСОС проблемът произлиза от самата среда.

\"Такова убийство е невъзможно в нито една друга нормална държава на Запад. Ние внасяхме доклади в абсолютно всички институции и казахме, че ако не се предприемат мерки, отново ще стане убийство. И то стана\", заяви Адриана Иванова.

 

На живо от Студентски град екип на \"Здравей, България\" поиска коментар от зам.-ректора на УНСС проф. Валентин Кисимов. По думите му проблемът не е в заведенията и алкохола, а в морала, който се насажда в младежите. Според него решението на проблема бил извън университета, дори и извън просветното министерство.