Темата коментираха и Нидал Алгафари и Аня Павлова...

Идеята беше удар на министър-председателя и неговата партия срещу Сергей Станишев, но така те само сплотиха БСП, която се беше разделила на лагери. Това заяви в „Здравей, България\" пиар експертът Арман Бабикян.

 

Той коментира информацията, че половинката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова, е имала договори с лобиста Петер Хохегер, чието име се свързва със съмнения за корупция.

 

Тя имаше доблестта да обясни какво е работила за своите 300 000 евро, които е взела, а за останалите пари от проекта не е нейна работа да обяснява за какво са отишли, твърди Бабикян.

 

За пиара и лобизма ще говорим, когато политиците решат да приемат Закон за лобизма. Той се търкаля в устите им от десет години. Министърът на земеделието, вместо да говори за яйцата, каза „хайде да си говорим за това\". След минути всичко, което имаше общо с Бойко Борисов, скочи срещу Моника, подчерта още Бабикян.

 

Моника се появи на хоризонта на пиара преди няколко години и лека-полека успя да превземе този пазар, каза друг експерт в бранша – Нидал Алгафари. Това не смятам, че е резултат само от отношенията й със Сергей Станишев. Не е важно само да си добър, а и да се пласираш добре, тя явно го е направила, каза още той. Алгафари допълни, че все пак не мисли, че нещо е получил, като е дал от парите си на данъкоплатец за лобизъм и пиар на страната ни. Идеята е била да се изчисти някаква мръсотия, допълни той.

 

Аня Павлова, също пиар експерт, заяви, че хората не са особено запознати с професията пиа. За пиар трябва да се отделят пари, за репутацията на държавата – също. По проекта Моника е получила 150 000 лева, в света за пиара отиват между 10 и 15 на сто от стойността. Претенции не са постъпили, тоест, тя си е свършила добре работата, категорична е Павлова.