Българският автор Златко Ангелов наскоро издаде книгата „Еротични спомени”...

Българският автор Златко Ангелов, който живее и работи в Съединените щати, наскоро издаде книгата „Еротични спомени".

„Това не са моите еротични спомени, но всеки автор изхожда от своята собствена памет и от своите собствени наблюдения върху живота. Аз наблягам върху думата „спомени", разказа Златко Ангелов.

Той поясни, че в книгата му става въпрос по-скоро за спомени за любовта. А самата любов той посочи като нещо изключително важно и допълни: „Тя е понятие и състояние, за което почти не се говори никъде по света. Говори се за секс."

Златко Ангелов разказа, че причината за напускането му на България не се крие в трите развода, които е преживял. Даже напротив – от 30 години е влюбен в жената, с която живее.

„Моята философия е такава, че когато имаш една връзка, трябва да правиш всичко тази връзка да удовлетвори повече другия човек, отколкото самия теб. Тогава самият ти си удовлетворен. Ние самите обикновено изхождаме от своите егоистични подбуди за любов и чакаме да получим вместо да дадем любов. В този смисъл любовта е свързана със секса, с еротичното. Оттам моите спомени са еротични, защото едно от основните наши поведения е сексуалното поведение", разказа Златко Ангелов.

Кой е отговорен в любовта, кое е най-сериозното последствие след нея и какво точно е накарало Златко Ангелов да напусне България преди 20 години – вижте във видеото.