Инцидентът е станал на булевард „Г. М. Димитров” ...

Автомобил удари дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал на булевард „Г. М. Димитров". Осемгодишната Марина е било с дядо си. В момента то е в „Пирогов".

 

Както всеки ден, така и днес момичето отивало на тренировка по художествена гимнастика, придружена от дядо си. По-рано днес те вървели по тротоара, малко преди да стигнат пешеходната пътека, изведнъж Марина се отскубва от него и тръгва да пресича булеварда. Колата в първото платно успява да спре навреме, но колата във второто платно не успява. Детето бива бутнато странично с едно от страничните огледала на автомобила.

 

Шофьорът, бутнал момиченцето, призна, че е виновен и допълни, че това е първият инцидент, който претърпява. Относно случилото се той заяви следното: „Точно преди да навляза в пешеходната пътека дядото ли го пусна, то ли се отскубна и се закачи в огледалото на колата".

 

По негови думи е карал със скорост от 50 км/ч и допълни: „Когато видях, че идва, натиснах спирачка и намалих, но то се закачи, защото много бързо притича през пешеходната пътека."

 

Според дядото всички коли от потока са карали бързо. От МВР са установили, че шофьорът не е употребил алкохол. На мястото на инцидента е имало много хора, но на помощ са се  притекли само трима - единият от тях капитан Виктор Якимов, който се прибирал от работа.

„Детето беше в шок. Имаше кръв, която излизаше от устата, носа и която го давеше и не му даваше да диша, излизаха балони и това, което направихме ние тримата, не позволихме кръвта да се стича в гърлото и да дави детето", разказа за случилото се той.

Марина е настанена в противошоковата зала на „Пирогов". По информация на лекарите все още е в тежко състояние - със счупен крак и на апаратно дишане. Майката все още не знае дали ще съди шофьора, който е блъснал дъщеря й.

„Първо искам да оживее детето ми, да разбера какво му е състоянието и след това ще мисля за тези неща", коментира майката.

Репортер:  Вероника Димитрова