Тежко въоръжените бандити обрали инкасовия автомобил на второкласен път край Севлиево...

Петима въоръжени мъже обраха инкасов автомобил миналата нощ край Севлиево. С автомати в ръце и облечени като полицаи обирджиите са успели да вземат поне 1 млн. лева.

Почти филмовият сценарий, по който се е разиграл обирът, вдигна на крак полицаите от четири областни дирекции на МВР.

Всичко започва малко след 19:00 ч. на 11-ти април. Инкасов автомобил, натоварен с повече от 1 млн. лв пътува от Севлиево за Ловеч. От страничен път изскочил микробус, който ударил челно инкасовият автомобил. От него слезли двама мъже, тежко въоръжени и облечени в полицейски униформи. Само секунди по-късно бронираната машина била заобиколена от още два джипа. От тях слезли двама въоръжени мъже с полицейски униформи. Те заплашили шофьора и охранителя на инкасовия автомобил, след което разрязали каросерията на бронираната кола с флекс и взели част от парите.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира случая в студиото на „Здравей, България" днес, като каза, че се изяснява въпроса защо инкасовият автомобил не е пътувал по първокласен път или магистрала.

Малко след обира микробусът е намерен опожарен, близо до мястото на инцидента. Шофьорът и охранителят на инкасовия автомобил не са пострадали.

Министър Цветанов, каза за Нова телевизия, че и двамата са минали през детектор на лъжата, за да се провери дали имат участие в обира.

Инкасовият автомобил е собственост на една от най-големите частни фирми за охрана. Те отказаха коментар за случилото се, но определиха версиите за промяна в маршрута като спекулации.

Според наши източници инкасо автомобилът е обслужвал търговска фирма и преди да бъде обран е събрал парите от обекти в няколко града.

След инцидента полицията отцепи отсечка от пътя, дълга близо 10 км. И до момента районът остава отцепен. Полицията извърши и втори оглед на място.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.