Мъжът живее в дом за стари хора, където получил фиш за неправилно паркиране на негово име...

 

Незрящ човек от дома за стари хора в Хасково изненадващо се оказа собственик на мощен автомобил. Това станало ясно, когато в дома му пристигнал фиш за неправилно паркиране на негово име. Оказа, се че се води собственик на колата повече от 10 години, без да знае това.

 

Митко Събчев е във филиала за слепи на дома за стари хора в Хасково вече 20 години. Преди дни дошла покана от община Пловдив да плати доброволно глоба, тъй като през март бил паркирал неправилно в града под тепетата. През всичките години докато е в дома нито той, нито някой друг знаел, че Митко притежава автомобил. Проверка в Данъчната служба обаче установи, че колата действително е негова. Тя е регистрирана преди повече от 10 години.

 

От службата предположиха, че Митко е разписал пълномощно, чрез което някой си е купил кола от негово име. Възрастният човек си спомни, че действително са водени подобни разговори с бившата старша сестра и двама посетители на дома преди 18 години.

 

Тогавашната старша сестра отдавна е пенсионерка и живее при децата си в Германия. В дома все още работят хора, които си спомнят, че тя поискала пълномощно, за да ползва облекченията за инвалиди.

 

Оказа се, че въпросният автомобил е доста мощен и за него данъчни облекчения не могат да се ползват. Затова и към момента собственикът Митко Събчев дължи налози за последните няколко години.

 

От дома признаха, че това не е първата подобна ситуация, макар че обикновено ставаловъпрос за злоупотреби от страна на роднини.

 

Репортер: Димитър Иванов

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.