Той и още четирима души са обвинени в укриване на данъци от търговия със захар...

 

Синът на бизнесмена Гриша Ганчев – Данаил - остава в ареста. Той и още четирима души са обвинени в укриване на данъци от търговия със захар. Окончателното решение взе специализираният апелативен съд, пред който адвокатите на обвинените обжалваха наложената мярка.

 

Защитата показа платежни нареждания за внесено ДДС от началото на годината от компанията „Литекс комерс". Въпреки това, съдиите оставиха обвинените в ареста, защото имало  опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

 

„Не разбрах защо изпълнителните директори на "Литекс комерс" остават задържани. "Литекс комерс" е абсолютно изрядно дружество. С подадени данъчни декларации, с платен ДДС над 357 хил.лв. само за месец април. Пари на ръка по принцип в България не е забранено да се носят и да се дават. Количеството захар, което е продавано от "Литекс комерс" на останалите си контрагенти, е строго лимитирано и съгласно първичните счетоводни документи в заводите в Камено и в Девня", каза Петър Чалъмов, адвокат на Данаил Ганчев.