В нощта на 21-ви срещу 22-ри актрисата Лина Златева ражда с цезарово сечение в столичната Първа АГ...

В нощта на 21-ви срещу 22-ри актрисата Лина Златева ражда с цезарово сечение в столичната Първа АГ болница „Света София".

 

„В два и малко извадиха детенцето ми, дъщеричката ми да ми е жива и здрава и тя не знам какво направи, но минути по-късно след като завършиха операцията, чувам шевът е страхотен, всичко е ОК и всичко започна да се тресе, аз не знаех много, много какво се случва. Първо искам да кажа, че аз съм човек, който има ужасен страх от земетресения и явно това е някакъв знак, защото за да се случи точно на мен, явно нещо трябваше да преодолея", сподели Лина.

 

„Настана някаква жестока паника, разтичаха се хора, крясъци, викове, аз съм парализирана от кръста надолу и си мисля, че ако сега ме оставят, аз не мога дори да побягна. Беше такава стихия, че аз си казах, Боже, аз станах майка, поне станах майка, ако нещо се случи, ми се е случило и това щастие", разказа актрисата.

 

В този момент отговорност за здравето и живота на Лина и дъщеря й, носят д-р Василева и нейният екип.

 

„Ние я хванахме, за да не падне от операционната да се нарани. Дори си помислих да не падне операционната лампа, защото тя беше точно под нея и да я нарани, но видяхме, че здраво е закрепена. За първи път ми беше, за първи път по време на раждане, по време на операция, такова нещо не бях изживявала", сподели д-р Мая Василева.

 

След първия трус лекарският екип решава да транспортира родилката до реанимацията.

 

„Решихме да преместим жената на количка, но след това започна вторият трус и отново изчакахме да мине", каза д-р Василева.

 

„След това ме качиха в асансьора, което нали всички знаем, че е пълно безумие, защото знаем, че по време на земетресение нали асансьори... Но трябваше да ме транспортират до реанимация, но аз имах само сили да кажа „вие сте луди". Всички останали трусове бяха в реанимация, където всички родилки се бяха разбягали, кой след секцио, кой след нормално раждане, цареше пълна паника", спомни си Лина.

 

В крайна сметка всичко завършва добре и в събота Лина и дъщеря й Ситара бяха изписани.


Репортер: Вероника Димитрова