Майстори ще ремонтират безплатно част от къщата на баба Дори...

Стотици зрители на Нова телевизия се отзоваха на зова за помощ на 85-годишната Тодорка Филипова от пловдивското село Крумово. Преди седмица в „Здравей, България" бе излъчен репортаж, който разказа историята на възрастната жена, живееща от половин година без покрив над главата. Той бил разрушен от пожар, избухнал в къщата й.

 

В началото на декември миналата година старата й къща пламнала от късо съединение. Тя самата едва се спасила от огъня,  който за миг изпепелил всичко, което има в живота. По ирония на съдбата баба Дори е останала сама. Мъжът й умира рано. Жената губи и двете си деца. Момиченцето й на 16 години е прегазено от влак на гарата в Крумово. Преди две години починал и синът й. Има двама внуци, които живеят далеч от нея.

 

Срещата на екипа на Нова с баба Дори преди седмица завърши с една - единствена нейна мечта: да има покрив и поне една стая, в която да живее. 

 

Сега мечтата й е на път да се сбъдне. Тунджай Абдулов видял историята на възрастната жена в сутрешния блок на Нова и решил, с помощта на още четирима свои приятели, безплатно да изгради нов покрив на къщата. Мъжът е от съседното село Куклен и не крие, че е мюсюлманин. Помага на християни не за първи път. Преди седем години безвъзмездно построил параклис в селото си. 

 

Тунджай ще изгради покрива за две седмици. Строителните материали ще бъдат осигурени от областния ръководител на ГЕРБ Димитър Лазаров.

 

В дарителската сметка на баба Дори пари са изпратили стотици зрители на Нова телевизия от цялата страна. А семейство от Пловдив й е подарило холна гарнитура и одеяло.

 

Само за седмица възрастната жена посетили десетки семейства. Всички те й донесли дрехи и храна.

 

„На хората, които ми помогнаха, благодаря от сърце и им желая здраве и щастие", каза пред камерата на „Здравей, България" баба Дори.

 

Репортер: Благой Бекриев