Свещеник от Сливен призова хомосексуалистите да бъдат бити с камъни...

Не мога да приема, че религиозен лидер, чиято мисия е да проповядва любов и единство, си позволява да разединява хората и да призовава в насилие. Това каза в „Здравей, България" Десислава Петрова, координатор „Кампании и комуникации" на Българския хелзинкски  комитет. Повод за думите й е изказване на свещеника Силвестър Янакиев от Сливен, който призова хомосексуалистите да бъдат бити с камъни.

 

Предстоящият на 30 юни прайд отново разбуни духовете на църквата и националистите.

 

„На 30-ти юни ще се състои „прайд", а не „парад", това е гордост, това е противоположното на срама", уточни Десислава Петрова.

 

По думите й хомосексуалните в България са изтиквани в ъгъла и са принуждавани да се срамуват.

 

„Това, което ми направи впечатление в позицията на църквата, е, че се говори за секс. Хората с хомосексуална ориентация не мислят и не правят 24 часа в денонощието секс", допълни Петрова.  

 

„Българската православна църква не може да не вземе становище по въпроси, които касаят морала, добродетелността на българския народ", каза за „Здравей, България" варненският Митрополит Кирил. Лошото на гей парада според него е, че „това не е морално".

 

Припомняме, че в края на миналата година Митрополит Кирил получи луксозна лимузина "Линкълн" като дарение. Возилото е модел 2012-та и струва малко над 35 хиляди долара.

 

„Господ създава хората като мъж и жена, децата най-лесно се поддават на неморалните изяви", допълни той.  Според Митрополита проблемът не е в това, че „човек е роден такъв". „Когато се отдаваш на това, вече е порок", коментира той.

 

По думите му „с греха не трябва да се парадира".

 

Националистът Боян Расате заяви в сутрешния блок на Нова, че не водел битка срещу хомосексуализма, а срещи едно изключително малцинство в малцинството.

 

„Сред хората с отклонения в нормалната сексуалност, има група, която се опитва да наложи тези отклонения на цялото общество", коментира той.

 

Проблемът е, че системата се управлява от хомосексуалисти, които лобират, обобщи Расате.