Ударът на Георги Енев стана и една от най-обсъжданите теми във виртуалното пространство

 

Ударът на Георги Енев стана и една от най-обсъжданите теми във виртуалното пространство. Припомняме ви, че 33-годишният пловдивчанин е извършил грабеж на един милион и половина лева в различна валута, като откраднал парите от инкасовия автомобил, който е карал.

Хора от всички краища на страната коментират случая и определят обира като геройска постъпка. Сред хората, скрити зад псевдоними,  няма нито един, който да осъди действията на Георги Енев. Всички го подкрепят, пожелават му успех и му честитят.

Голяма част от хората определят обира като нещо справедливо, защото Георги е откраднал парите на големи фирми и банки.

Психологът Антоанета Христова коментира, че изобщо не е изненадана от реакцията, тъй като през последните години легитимният начин за изкарване на пари в България се ограничава все повече.

„Това означава, че хората все по-трудно свързват двата края. И хората го разбират, свързват се с него. Минавала им е тази идея", обясни Антоанета Христова.

Одобрението и готовността на хората за действие обаче спира на прага на виртуалното пространство. Когато се стигне до реално извършване на престъпление са малко тези, които наистина биха прекрачили границата.

Вижте подробностите във видеото.

Репортер: Надя Ганчева