Светлана Василева напуска Групата, за да поеме нови професионални предизвикателства

„Нова Броудкастинг Груп” обявява назначаването на Дидие Щосел за Главен изпълнителен директор. Решението влиза в сила от  14 август.

 

Дидие Щосел е заместник-председател на борда на директорите на Нова ТВ от 2009 г. Бил е Председател на борда на директорите на „Болкан Медия Груп” в периода между 2007 и 2009 г.

 

Дидие притежава магистърска степен от INSEAD и е специализирал „Управление на институциите в Европейския съюз” в университета ENA в Париж. Преди пристигането си в България през 2005 г., е заемал различни позиции в организации в Лондон, включително позицията Главен изпълнителен Директор на HSBC Инвестиционно Банкиране.

 

Светлана Василева напуска Групата, за да поеме нови професионални предизвикателства.

 

Андерс Нилсън, Изпълнителен вицепрезидент на Централноевропейската Броудкаст дивизия в „Модърн Таймс Груп” – „MTG АB” и Председател на борда на директорите на Нова ТВ заяви: „Бих искал да приветствам Дидие на новата му позиция в Нова ТВ. Той демонстрира сериозни лидерски и мениджърски умения през последните шест години в MTG. Назначаването му ясно потвърждава твърдия ангажимент на МТG да продължи развитието на медийната си група в България и аз ще се радвам да работя с него в бъдеще. Бих искал също да благодаря на Светлана Василева за нейната работа и резултатите, които постигна през последните две години, и да й пожелая успех в бъдещите й начинания”.